Αρχική Charity Prosfora Agapis Containers

Containers

Με την ευλογία και προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Ιγνατίου ένα container ακόμη προετοιμάζεται για την Μαδαγασκάρη. Θα αποσταλεί το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 από τον Ιερό Ναό Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου.

Οι φίλοι της Ιεραποστολής που θα επιθυμούσαν να βοηθήσουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Γραμματεία της Ιεραποστολής, τηλ. 6932219029, για να ενημερωθούν για τις ανάγκες της, όπως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης έχει ενημερώσει σχετικά.

Κάθε χρόνο φθάνουν containers στη Μαδαγασκάρη. Είναι αποστολή αγάπης και πνοή ζωής για την Ιεραποστολή. Δύο από αυτά φεύγουν από την Ελλάδα, ένα το καλοκαίρι και ένα το φθινόπωρο. Ο Μητροπολίτης ενημερώνει εγκαίρως για όλα τα αναγκαία, που πρέπει να σταλούν. Αγοράζονται με προσοχή και είναι τα πρώτα που θα φορτωθούν στο container. Πολλοί δωρητές ρωτούν και προσφέρουν χρήματα για κάτι συγκεκριμένο, που κρίνεται αναγκαίο για την Ιεραποστολή. Στον υπόλοιπο χώρο του container φορτώνονται ρούχα, τρόφιμα, έπιπλα, θρανία, ιατρικός εξοπλισμός, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα, οικιακός εξοπλισμός, σχολικά είδη, ιερατικά, εικόνες, παιχνίδια, σαπούνι, αναπηρικά είδη, υφάσματα, ποδήλατα, παπούτσια, καθαριστικά κ.ά.

Πολλές φορές η Ιεραποστολή αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Ένα είδος σκουληκιού στη Μαδαγασκάρη κατέφαγε σε μεγάλα κτήρια όλα τα ξύλινα μέρη (πόρτες, κουφώματα). Έτσι, στο container που έφυγε στις 10 Ιουνίου 2012, περιέχονταν 16 τόννοι σίδερα και όλος ο εξοπλισμός ενός σύγχρονου σιδηρουργείου. Έλληνες τεχνικοί ανέλαβαν να αντικαταστήσουν τα ξύλινα μέρη των κτηρίων με σιδερένια. 

Το 2010 έγινε μια ιδιότυπη αποστολή container από την Ελλάδα με προορισμό την Ιερά Μητρόπολη Μαδαγασκάρης. Αγοράσθηκε και στάλθηκε μια υδροφόρα, για να μπορεί η Μητρόπολη να μεταφέρει νερό σε απομακρυσμένα χωριά, όταν υπάρχει λειψυδρία. Το εγχείρημα ήταν πρωτότυπο και οι δυσκολίες απρόβλεπτες. Πολλά τμήματα της υδροφόρας έπρεπε να λυθούν, για να μπορέσει να χωρέσει στο container. Η υδροφόρα έφθασε στον προορισμό της και ειδικός την «ξανασυναρμολόγησε» και εκπαίδευσε αυτούς που θα τη χρησιμοποιούσαν.

Σύλλογος «Παρουσία Αγάπης»

Πλάτωνος 98, 18755, Κερατσίνι
Δευ, Τετ, Παρ 6μμ–8μμ
Τηλ. +30 210 400 3654
Fax. +30 210 400 3664
email: info@orthodoxmadagascar.org

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας παρακάτω και λάβετε όλες μας τις ενημερώσεις στο email σας.

Δωρεές / Προσφορές

Σας ευχαριστούμε, γιατί μας περιβάλλετε με εμπιστοσύνη. Σε καιρούς χαλεπούς, πολλοί είναι εκείνοι που μας βοηθούν οικονομικά. Δεν έχει σημασία το μέγεθος της προσφοράς.