Αρχική Περί O Πρώτος Επίσκοπος

O Πρώτος Επίσκοπος

O πρώτος Επίσκοπος Μαδαγασκάρης κ. Νεκτάριος Κελλής γεννήθηκε το 1952 στη Μαλώνα της Ρόδου. Το όνομά του ήταν Γεώργιος. Οι ευσεβείς γονείς του Στέργιος και Παναγιώτα του δίδαξαν την ορθόδοξη πίστη. Οι οικονομικές δυσκολίες τους οδήγησαν στην Αυστραλία.

Ο πνευματικός του ήταν ο πατήρ Γερβάσιος Καμπουράκης. Εργάσθηκε σαν τραπεζικός στην Αδελαΐδα. Όμως άφησε τα πάντα και ταξίδεψε στην Αθήνα, για να γίνει θεολόγος και ιερέας. Επέστρεψε στην Αυστραλία και εργάσθηκε με θέρμη σε πολλές ενορίες. Υπηρέτησε σαν εφημέριος στην Αγία Άννα Χρυσής Ακτής, στον Άγιο Παντελεήμονα στην Αδελαΐδα και στο Πανεπιστήμιο Φλάϊντερς. Εξέδιδε δύο μηνιαία περιοδικά: Το «Άγιος Νεκτάριος» στην ελληνική γλώσσα και το «Orthodox Messanger» στην αγγλική.

Τον Ιούλιο του 1994 έφθασε στη Μαδαγασκάρη. Στην πρωτεύουσα Αntananarivo άνοιξε τον ναό που υπήρχε κλειστός για 30 χρόνια. Έμαθε την τοπική γλώσσα Malagasi και ξεκίνησε το ιεραποστολικό του έργο. Στο ξεκίνημα θα τον συνδράμει η μοναχή του Οσίου Παταπίου Νεκταρία Παραδείση.

Το 1997 ιδρύθηκε με Πατριαρχικό και Συνοδικό Τόμο η Ιερά Επισκοπή Μαδαγασκάρης, η οποία περιλαμβάνει, επίσης, τα νησιά Mauritious, Comoros, Mayotte και Reunion. Ο πατήρ Νεκτάριος Κελλής εξελέγη πρώτος Επίσκοπος της Ιεράς Επισκοπής Μαδαγασκάρης.

Στις 11-9-2004 μεταξύ των 18 θυμάτων του ελικοπτέρου Chinook, που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους, ήταν και ο Μαδαγασκάρης Νεκτάριος.

O πρώτος Επίσκοπος Μαδαγασκάρης Νεκτάριος Κελλής
O πρώτος Επίσκοπος Μαδαγασκάρης Νεκτάριος Κελλής
O πρώτος Επίσκοπος Μαδαγασκάρης Νεκτάριος Κελλής
Στην πρωτεύουσα Αntananarivo άνοιξε τον ναό που υπήρχε κλειστός για 30 χρόνια.
Σύλλογος «Παρουσία Αγάπης»

Πλάτωνος 98, 18755, Κερατσίνι
Δευ, Τετ, Παρ 6μμ–8μμ
Τηλ. +30 210 400 3654
Fax. +30 210 400 3664
email: info@orthodoxmadagascar.org

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας παρακάτω και λάβετε όλες μας τις ενημερώσεις στο email σας.

Δωρεές / Προσφορές

Σας ευχαριστούμε, γιατί μας περιβάλλετε με εμπιστοσύνη. Σε καιρούς χαλεπούς, πολλοί είναι εκείνοι που μας βοηθούν οικονομικά. Δεν έχει σημασία το μέγεθος της προσφοράς.