Αρχική Ιστολόγιο Αφίχθη στο νησί της Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος ο Β'

Αφίχθη στο νησί της Μαδαγασκάρης ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος ο Β'

Σήμερα 8 Σεπτεμβρίου 2022, εορτή του Γεννεθλίου της Θεοτόκου η Μαδαγασκάρη υποδέχτηκε για τρίτη φορά τον Πνευματικό της Πατέρα, Τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο τον Β'.

Ο Μακαριώτατος αφίχθη στο διεθνές Αεροδρόμιο του Ανανταναναρίβο, στην πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης νωρίς το μεσημέρι.

Στο αεροδρόμιο τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν ο επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδος και Κύπρου στην Μαδαγασκάρη κ. Παναγιώτης Ταλούμης, ο Εξωχ.Πρέσβυς της Αιγύπτου στην Μαδαγασκάρη κ. Usama Khalil, καθώς και διπλωμάτες του Υπουργείου Εξωτερικών εκπροσωπώνταςτον Προέδροτης Δημοκρατίας της Μαδαγασκάρης κ. Andry Rajoelina.

Ο τοπικός Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Ανταναναρίβο και Βορείου Μαδαγασκάρης κ.Ιγνάτιος μαζί με τον Θεοφ.Επίσκοπο Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομο ο κλήρος και ο πιστός λαός του Θεού επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο. 

Με αυτοκινητοπομπή έφθασαν στον Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ανταναναρίβο, όπου εψάλη η Δοξολογία , συμμετοχή όλων των κληρικών καθώς και αντιπροσωπειών από όλες τις Ενορίες της Πρωτεύουσας.

Ο Μακαριώτατος στο τέλος της Ακολουθίας εξέφρασε την χαρά του γιατί μετά από επτά χρόνια ο Θεός τον αξίωσε να επισκεφθεί ξανά το ευλογημένο νησί της Μαδαγασκάρης.

Κάλεσε τους πιστούς, κλήρο και λαό να μείνουν πιστοί στη εκκλησία από την οποία έλαβαν το Άγιο Βάπτισμα και οι κληρικοί την χειροτονία τους, το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Μίλησε στους πιστούς σχετικά με την μεγάλη εορτή του Γεννεθλίου της Θεοτόκου και παίρνοντας αφορμή από το πρόσωπο της Παναγίας, μίλησε για την κάθε απλή μητέρα της Μαδαγασκάρης η οποία με κόπο πολύ μεγαλώνει τα παιδιά της μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

Σε αυτές τις απλές μητέρες αξίζει τιμή και σεβασμός τόνισε ο Μακαριώτατος.

Ο Σεβ.Μητροπολίτης Ανταναναρίβο και Β.Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος εκφράζοντας τα συναισθήματα ολόκληρου του πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την επίσκεψη Του, έκανε σύντομη αναδρομή στο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και τέλος ζήτησε της ευλογία του Πατριάρχη για την συνέχιση του έργου της εκκλησίας προς δόξαν Θεού και οφέλεια πνευματική των πιστών.

Τέλος, μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού ο Πατριάρχης αναχώρησε από τον Ιερό Ναό ώστε αύριο να συνεχίσει την ιεραποστολική περιοδεία του στην ιερά Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης.

Σύλλογος «Παρουσία Αγάπης»

Πλάτωνος 98, 18755, Κερατσίνι
Δευ, Τετ, Παρ 6μμ–8μμ
Τηλ. +30 210 400 3654
Fax. +30 210 400 3664
email: info@orthodoxmadagascar.org

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας παρακάτω και λάβετε όλες μας τις ενημερώσεις στο email σας.

Δωρεές / Προσφορές

Σας ευχαριστούμε, γιατί μας περιβάλλετε με εμπιστοσύνη. Σε καιρούς χαλεπούς, πολλοί είναι εκείνοι που μας βοηθούν οικονομικά. Δεν έχει σημασία το μέγεθος της προσφοράς.