Αρχική Ιστολόγιο Συνάντηση της Α.Θ.Μ. με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μαδαγασκάρης

Συνάντηση της Α.Θ.Μ. με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μαδαγασκάρης

Συνάντηση με τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μαδαγασκάρης κ. Andry Nirina Rajoelina είχε το πρωί της 14ης Σεπτεμβρίου 2022 ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος ο Β΄ στην πρωτεύουσα Ανταναναρίβη της Μαδαγασκάρης.

Στο Προεδρικό Μέγαρο συνόδευσαν τον Μακαριώτατο ο οικείος Μητροπολίτης Ανταναναρίβο κ.Ιγνάτιος, ο Επίσκοπος Τολιάρας κ.Πρόδρομος, ο Εξοχ. Πρέσβης της Αιγύπτου στην Μαδαγασκάρη κ. Usama Khalil και ο Επίτιμος Πρόξενος της Κύπρου στην Μαδαγασκάρη κ. Παναγιώτης Ταλούμης.

Η υποδοχή του Αλεξανδρινού προκαθημένου έγινε με την ευκαιρία της ποιμαντικής περιοδείας που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στην Μαδαγασκάρη.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα, ο Μακαριώτατος ανέφερε στον Εξοχότατο Πρόεδρο την δισχιλιετή ιστορία της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην Αφρικανική Ήπειρο και το ποιμαντικό, Ιεραποστολικό, μορφωτικό και φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου με σκοπό την ανέγερση σχολείων, νοσοκομείων, εκκλησιών και άλλων ιδρυμάτων και όπως τόνισε ιδιαιτέρως όλα γίνονται για το καλό και την πρόοδο του Λαού της ευλογημένης Μαδαγασκάρης.

Ακόμη αναφέρθηκε στην πρόοδο που παρουσιάζει το κράτος κατά τα τελευταία χρόνια ενώ εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίηση του για τις άριστες σχέσεις με τις δύο Επισκοπές του Πατριαρχείου στην χώρα.

Από την πλευρά του ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Μαδαγασκάρης ευχαρίστησε για την τιμητική επίσκεψη και την παρουσία της ορθόδοξης εκκλησίας στην χώρα.

Σύλλογος «Παρουσία Αγάπης»

Πλάτωνος 98, 18755, Κερατσίνι
Δευ, Τετ, Παρ 6μμ–8μμ
Τηλ. +30 210 400 3654
Fax. +30 210 400 3664
email: info@orthodoxmadagascar.org

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας παρακάτω και λάβετε όλες μας τις ενημερώσεις στο email σας.

Δωρεές / Προσφορές

Σας ευχαριστούμε, γιατί μας περιβάλλετε με εμπιστοσύνη. Σε καιρούς χαλεπούς, πολλοί είναι εκείνοι που μας βοηθούν οικονομικά. Δεν έχει σημασία το μέγεθος της προσφοράς.